Vlaggenmasten

Om een vlag uit te kunnen hangen is er een vlaggenstok of vlaggenmast nodig. Tot een
lengte van 4 meter spreken we van een vlaggenstok en deze wordt hoofdzakelijk gebruikt voor aan de gevel. Bij een lengte van 5 meter en langer spreken we van een staande vlaggenmast. Deze wordt door middel van een (grond)bevestiging verticaal geplaatst. Dat kan in de grond of straatwerk zijn, tegen een gevel of zelfs op het dak.
Alldek levert een uitgebreid assortiment vlaggenmasten in diverse lengten van polyester, aluminium en hout aan zowel bedrijf als particulier. Uiteraard hebben wij ook keus in diverse lengten vlaggenstokken in hout en aluminium
.
Voor met name bedrijven leveren wij reclamemasten met zowel een vaste als hijsbare uithouder bestemd voor de hoogformaat vlaggen.

De lengte van een vlaggenmast
In de regel moeten de afmeting van de vlag en vlaggenmast in verhouding met elkaar staan. In het algemeen kan men stellen dat de lengte van de diagonaal van de vlag overeen moet komen met ongeveer de helft van de mastlengte boven het maaiveld. Heeft u dus al een vlag dan zal de lengte van de mast afhangen van deze afmeting en omgekeerd, kijk ook in de maattabel.

Heeft u nog niets dan kan de keuze van de mastlengte afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de hoogte van het huis of pand waar hij voor komt te staan, de grootte van de tuin, hoe vrij staat de mast van bomen, struiken etc.
Tot slot is het één en ander ook afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en locatie. Zo kan voor een langere mast gekozen worden met een wat kleinere vlag omdat het geheel boven de struiken of bosjes uit moet komen of van een grotere afstand te zien zijn etc. De meest voorkomende lengten zijn 5, 6 en 7 meter.

Keuze van materiaal
Vlaggenmasten worden gemaakt van polyester, aluminium en hout.
Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Zo zijn polyester en aluminium masten licht van gewicht en volledig onderhoudsvrij. Houten masten zijn zwaarder en dienen, als natuurprodukt, om de paar jaar geschildert te worden. Aluminium is minder flexibel dan polyester wat in extreme situaties weer een nadeel kan zijn. Aluminium masten zijn weer rondom helemaal glad daar waar er bij polyester masten altijd een verdikte naad in de lengterichting loopt. Daarnaast hebben polyester en aluminium meer mogelijkheden m.b.t. kantelanker en anti-diefstal. Qua sterkte ontlopen polyester en aluminium elkaar niet veel, hout is weer wat kwetsbaarder. Ondanks dat de houten mast de laatste jaren weer aan populariteit wint, moet gezegd worden dat nog steeds het meest voor polyester of aluminium gekozen wordt.
Contact

Vindbaarheid

Alle prijzen zijn excl. BTW © 2001 - 2019 Alldek vlaggen & masten
De Wagenmaker 18
1851 PX Heiloo - Holland

T
072 534 0545
F
072 533 2149
E
info@alldek.nl

Totaalprijs:  €0,00
Aantal artikelen: 0

Bedankt voor uw bezoek
en graag tot ziens!